Medisch Expertise Centrum Kempen

Home » Onze Huurders » Dakini, Praktijk voor Hypno- en Gedragstherapie.

Dakini, Praktijk voor Hypno- en Gedragstherapie.

Bij Dakini is het ook mogelijk om individuele therapie te volgen. Je kunt hierbij denken aan allerlei uiteenlopende klachten; van het oplossen van psychische problemen, angsten en fobieën, opheffen of verzachten van lichamelijke klachten, het verwerken van trauma’s tot en met het inzicht krijgen in eigen persoonlijkheid en mogelijkheden.
 

Hynotherapie:
Hypnotherapie kijkt niet alleen naar de klacht maar ook naar de oorzaak. Hypnotherapie is dan ook een van de oudste vormen van psychotherapie. Hypnotherapie maakt gebruik van trance en in trance is ieder persoon wel eens geweest. Want wie dagdroomt er niet? Of gaat zo op in een boek of een film zodat je iemand niet of nauwelijks hoort binnenkomen? Bij hypnotherapie gebruik je de trance voor heling, zodat je op een ontspannen, gecontroleerde manier aan je problemen kunt werken. Bij hypnose wordt nog wel eens gedacht dat je geen controle over de situatie hebt. Dit is niet waar! In hypnose heb je juist extra controle over de situatie. Door middel van een hypnosetest weet je meteen of hypnose bij je past.

Stoppen met roken met hypnotherapie:

Met hypnose is het heel gemakkelijk om te stoppen met roken. Dit is een traject van 5 individuele sessies van ongeveer 1 uur. Bent u aanvullend verzekerd? Veel ziektekostenverzekeraars vergoeden de behandeling voor een gedeelte.

(Cognitieve) Gedragstherapie:
Soms is het zo dat psychische klachten of problemen gekoppeld kunnen worden aan een bepaalde gebeurtenis of situatie. Men krijgt dan een negatieve reactie als men opnieuw in eenzelfde situatie komt. Je hebt jezelf dan aangeleerd om in een bepaalde situatie hetzelfde te denken en te handelen. Je krijgt dan gedrag dat voor jezelf niet wenselijk is en ongemakkelijk. Hierdoor kunnen ook ernstige psychische problemen ontstaan. Er is niet altijd een aanleiding voor het onstaan van je gedrag te vinden, net zomin dat niet altijd de mogelijkheid aanwezig is om de aanleiding weg te nemen.

Gedragstherapie:
In gedragstherapie leert een cliënt anders om te gaan met datgene waar hij bang voor is of moeite heeft. Met behulp van therapie kan men nieuwe, positieve ervaringen opdoen. Zowel in je privé leven als op je werk. Het is zaak om het zelfvertrouwen te laten groeien en hierdoor verminderen simpelweg de klachten. Het lijkt hel eenvoudig en dit is het ook.

Cognitieve gedragstherapie:
In de cognitieve gedragstherapie gaat men ervan uit dat je gedachten van invloed zijn op je gedrag en gevoelens. Door je denken versterk je je problemen. In de cognitieve gedrachstherapie kijkt men in hoeverre je ideeën op de realiteit berusten.

Welke therapie past bij u?
Deze therapieën worden vaak in combinatie gegeven. Mocht u interesse hebben vraag dan een gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek aan van een half uur bij Dakini. Hier wordt bekeken of de therapie bij u past en wanneer u besluit om verder te gaan wordt door middel van een intake de therapie vastgesteld, die afgestemd is op uw klacht of wens.

De kosten van een behandeling bedragen 65 Euro tijdens kantooruren en voor behandeling in de avonduren of in het weekend betaal je 75 Euro. Bijna alle ziektekostenverzekeraars vergoeden de behandeling mits je aanvullend verzekerd bent.

www.dakini.nl

Het Medisch Expertise Centrum Kempen (MECK) biedt cliƫntgerichte zorg van hoge kwaliteit, met aandacht en tijd voor uw hulpvraag.