Medisch Expertise Centrum Kempen

Home » Onze Huurders » Praktijk voor Endodontologie Brabant

Praktijk voor Endodontologie Brabant

Welkom bij de praktijk voor Endodontologie Brabant.

Het vakgebied endodontologie houdt zich bezig met het oplossen van problemen die ontstaan vanuit de pulpa van een tand.

De pulpa van een tand is eigenlijk het zenuwcentrum met bijhorende bloedvoorziening die zich in het centrum van een tand bevindt. Indien er diepe aantasting is door cari�s of andere irritaties, kan dit leiden tot ontsteking van dit weefsel dat meestal gepaard gaat met pijn. Op langere termijn kan de pulpa hierdoor afsterven en ook een ontsteking in het kaakbot veroorzaken.

Om deze ontsteking te behandelen moet U dan een wortelkanaalbehandeling ondergaan om op deze wijze het ontstoken of afgestorven weefsel te verwijderen. Ons vakgebied richt zich op deze behandelingen en vooral op complicaties die kunnen ontstaan zoals afgebroken instrumenten, extra wortelkanalen of verkalking van de wortelkanalen.

Over ons

Frederick Depraet

Miguel R. Martins

Mijn naam is Frederick Depraet en ik ben in 2001 afgestudeerd als tandarts aan de Universiteit Gent in Belgi�.

Na een driejarige opleiding onder supervisie van Prof. Dr. R. De Moor aan de afdeling Restauratieve Tandheelkunde en Endodontologie, was ik in 2004 werkzaam als tandarts-endodontoloog in Tilburg (Nederland) en Eeklo (Belgi�).

In 2009 heb ik dan de stap gezet om zelf een verwijspraktijk op te starten in Veldhoven. Hierdoor ben ik Fulltime werkzaam in Nederland.

Dit als erkend tandarts-endodontoloog bij de Nederlandse Vereniging voor Endodontologie (NVvE).

Sinds 2013 is er ook een samenwerking opgestart met TCGoirle, op deze wijze kan ik pati�nten behandelen de regio Tilburg en Eindhoven.

Dit combineer ik sinds 2011 met een mandaat als kliniekmedewerker aan de Universiteit Gent op de afdeling Restauratieve Tandheelkunde en Endodontologie van Prof. Dr.R. De Moor.

Mijn naam is Miguel R. Martins en ben in 2007 afgestudeerd als tandarts aan de Universiteit van Porto (Portugal).

Na een specialisatiejaar in 2008 in Orale Implantologie, heb ik me toegelegd op een master na master (MSc) in Lasers in Dentistry aan de Universiteit van Aken (Duitsland).

Het is tijdens deze opleiding (2008-2010) dat mijn vakgebied in Endodontologie zich verder heeft ontwikkeld.

In 2014 heb ik met succes een doctoraat (PhD) afgelegd met als onderwerp "Laser assisted Endodontic Treatments" en "The efficacy of the Er,Cr:YSGG laser and radial firing tips in Endodontics".

Gedurende deze periode was ik ook verbonden als lesgever aan de afdeling Endodontologie Universiteit Porto, onder supervisie van Prof. Doutor Manuel Fontes Carvalho

Het werken in Veldhoven combineer ik met een vast lesgevend mandaat aan de Universiteit van Aken en met het publiceren van verschillende artikels rond het gebruik van Laser in de Tandheelkunde.

Verder ben ik een uitgenodigd spreker op verschillende congressen in binnen- en buitenland.

Meer weten? Bekijk: http://pvebrabant.nl